Loading

Μπάνια στα ιαματικά νερά

μόλις σε απόσταση 30m από την Ανθισμένη Πλουμέρια βρίσκονται οι ιαματικές πηγές. Οι πηγές είναι ραδιούχες και είναι κατάλληλες για ρευματισμούς, αρθρίτιδες και σπονδυλοαρθρίτιδες, αρθραλγίες, ισχιαλγίες και μυαλγίες, ανεπάρκειες και χρόνιες στειρώσεις, κ.α.

Επισκέψεις σε:

  • Παραδοσιακούς οικισμούς

   (είτε με αυτοκίνητο είτε μέσα από μονοπάτια.)

  • Τοποθεσίες ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος

   (αρχαίες πόλεις όπως τις Θέρμαι, τα σημερινά Θέρμα, το Δράκανον, το σημερινό Φανάρι, την Οινόη ή Δολίχη, στο σημερινό Κάμπο, και το Ταυροπόλιο, στο σημερινό όρμο Νας. Επίσης υπάρχουν κάστρα όπως του Κοσκινά, το Καψαλινό και το Δράκανο.)

  • Μουσεία και θρησκευτικά μνημεία

 • Αγίου Κηρύκου, Το μουσείο στεγάζεται στο νεοκλασικό κτήριο του Παλαιού Γυμνασίου Αγίου Κηρύκου, ένα από τα ομορφότερα κτήρια σ’ όλο το νησί, ύστερα από την παραχώρησή του στο ΥΠΠΟΤ από τον Δήμο.
 • Κάμπου, Το Αρχαιολογικό Μουσείου Κάμπου βρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο του Κάμπου (αρχαία Οινόη). Περιλαμβάνει ευρήματα από τις περιοχές Κάμπος (αρχαία Οινόη), Νας (ναός Ταυροπόλου Αρτέμιδος), Αρέθουσα, Χριστός Ραχών, Προεσπέρα, Φραντάτο και άλλες.

 • o Άγιος Ονούφριος, μονή στο Μαυράτο

 • ο Ναός του Ευαγγελισμού, μονή στη Λευκάδα, οι οποίοι είναι τρίκογχοι σταυροειδείς, αρχιτεκτονικός τύπος που απαντά στο Άγιο Όρος, από όπου είναι και η επίδραση των δύο ναών της περιοχής.

 • ο Ναός του Ταξιάρχη στο Μηλιωπο ανάγεται στην αρχική του μορφή στον 4ο/5ο αι. μ.Χ. Πρόκειται για μία παλαιοχριστιανική βασιλική, μοναδικό δείγμα αυτού του αρχιτεκτονικού τύπου κτίστηκε στην περιοχή.

 • Μονή Μουντέ, ναός  του 15ου αιώνα, έχει τρεις πύλες από τις οποίες στη μεσαία εξωτερική πύλη του ναού υπάρχει επιγραφή που αναφέρει «Ιερά Μονή Μουντέ ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Ανηγέρθη τα πρώτα εν έτει 1460 και ανακαινίσθη το έτος 1893». Το καθολικό της είναι αφιερωμένο στον Ευαγγελισμό, είναι τρίκλιτη Βασιλική, με ξυλόγλυπτα τέμπλα και φορητές εικόνες νεότερες (1906 – 1920), έργα του αγιογράφ0υ Ζωσιμά από την Χίο.

 • Μονή Θεοκτίστη, το Καθολικό ανήκει στον τύπο της μονόκλιτης, καμαροσκέπαστης βασιλικής και είναι πλούσια τοιχογραφημένο. Ο εικονογραφικός διάκοσμος περιλαμβάνει μορφές αγίων και μοναχών, σκηνές από τη ζωή του Χριστού, μορφές κτητόρων και χορηγών κ.λ.π. Τεχνοτροπικά, οι τοιχογραφίες απηχούν την παράδοση της κρητικής ζωγραφικής και αποδίδονται σε δύο τουλάχιστον ζωγράφους .

Ήσυχες διακοπές και μπάνια σε μοναχικές παραλίες

σε κοντινή απόσταση από τα δωμάτια υπάρχουν παραλίες στις οποίες μπορεί ο επισκέπτης να χαρεί τα καθαρά νερά του νησιού.

Νυχτερινή διασκέδαση

στα Θέρμα θα βρείτε παραδοσιακά καφενεία, ταβέρνες και τα φημισμένα ζαχαροπλαστεία με τα ξακουστά γαλακτομπούρεκα και γλυκά κουταλιού. Στον Άγιο Κήρυκο υπάρχουν μπαρ με διάφορα είδη μουσικής τα οποία λειτουργούν μέχρι τις πρωινές ώρες.

Περιπάτους και πεζοπορίες

τα περισσότερα μονοπάτια είναι σηματοδοτημένα, ενώ υπάρχει και ειδικός χάρτης μονοπατιών

Πανηγύρια και μουσικές εκδηλώσεις

τα πανηγύρια, για τα οποία είναι φημισμένο το νησί της Ικαρίας, διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και είναι εμπειρία την οποία πρέπει ο επισκέπτης να ζήσει.

Εκδρομές σε γειτονικά νησιά

από την Ικαρία μπορεί κανείς εύκολα να μεταβεί στο νησί των Φούρνων, στη Σάμο, στην Πάτμο και στη Λέρο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο